Tietoa julkaisusta

Liikenne-vuosikirja on ilmestynyt (painettuna) loppuvuodesta alkaen 2018. Sen edeltäjiä ovat neljännesvuosittain vuosikymmeniä ilmestynyt Liikenne-lehti sekä vuosina 2011-2013 ilmestynyt Liikenne/Kaupunki. Liikenne on myös ilmestynyt vuosikirjana muutaman vuoden ajan 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa. Liikenne-vuosikirja on JUFO-luokassa 1.

Liikennesuunnittelun (liikennetekniikan) ylimmän opetuksen piirissä, puhumattakaan yleisestä yhteiskunnallisesta strategisesta keskustelusta ei Suomessa voi juuri puhua. Julkista keskustelua hallitsee lähinnä suurempien liikennehankkeiden esittely ja toisinaan niiden vastustaminen. Akateeminen strategisen liikennesuunnittelun keskustelu tieteelisetn artikkelien muodossa julkaiseminen on myös ollut perinteisesti melko vähäistä. Alan väitöskirjoja ilmestyy vuosittain koko maassa vain vähän. Tätä aukkoa Liikenne-vuosikirja koettaa osaltaan paikata.

Uusin Liikenne-vuosikirja on saatavissa digitaalisessa muodossa aina puoli vuotta ilmestymisensä jälkeen. Painettu versio toimitetaan tuoreeltaan seuran jäsenille. Seuran toimistolta (toimisto@liikennesuunnittelunseura.fi) Tampereelta voi tiedustella ja tilata (40€ + postitus) uusia ja vanhoja painettuja vuosikirjoja. 

Yllä mainitut julkaisut sekä satoja muita liikennealan vanhempia julkaisuja ja materiaaleja on myös nähtävillä ja erikseen sovittaessa lainattavissa Liikennesuunnittelun Seuran liikennehistoriallisessa kirjastossa, joka sijaitsee Seuran toimiston yhteydessä   (Haapalinnantori 4, 33270 Tampere).

 

Alla vuoden 2021 Liikenne-vuosikirjan kansikuva.

Esimerkkinä vuoden 2021 Liikenne-vuosikirja